MApple

Mindig friss hírek.

iPhone 7, ami kinézetre hat

2017. február 17. 19:40 - Medgyesi Kristóf

iphone-7-front.jpg
Kipróbáltam az iPhone 7 -et. Már a megjelenése pillanatában tetszett a készülék. Matt, illetve fényes fekete, azaz kozmoszfekete színben. A mai nap alkalmával "birtokolhattam" is egyetlen egy napra, az Apple legújabb készülékét. Nyilvánvalóan messzemenő következtetéseket nem fogok tudni levonni, az egy napos használatból kifolyólag. Viszont, arra pont elég volt egy nap, hogy megtapasztalhassam a készülék nyújtotta újdonságokat.
postadsuk_com-1-iphone-7-32gb-matte-black-boxed-ee-network-530-cash-sale-only-no-offers-no-swaps-west-yorkshire.jpg
Kezdjük azzal, hogy az új színe mind képeken, mind a való életben gyönyörű, viszont vannak hátrányai. Amikor az iPhone 4 -es készülékemet megvettem, nem hordtam egyből tokban, de fél éves vagy akár egy éves korában sem volt rajta annyi karc, még akár hajszál karc sem, mint ezen az egy hónapos készüléken. Ami azért egy közel 280 ezer forintos készüléken eléggé szívfájdító látvány. A matt kivitelű változatról, pedig a napokban olvastam, hogy lepattog néhány szériájáról a fekete festék, akkor inkább maradjunk ennél a karcos változatnál.
iphone-7-3-.jpg
A külsőnél maradva, a készülékről eltávolították a 3,5 jack bemenetet, ehhez kapcsolódik a korábban írt cikkem is. Mostantól a Lightning csatlakozóval szerelt vagy Lightning- Jack adapterrel tudjuk, majd a későbbiekben csatlakoztatni kedvenc vezetékes fül vagy fejhallgatónkat. Viszont az iPhone 6 vagy 6s változatnál, első benyomásra szemet szúrt a készülék hátlapján alul és felül helyet kapó antenna csíkok, ennél a készüléknél szép és letisztult hátlapot kapunk. Nem beszélve a készülék csepp állóságáról, bár számos tesztben láttam, hogy a készüléket huzamosabb ideig vízben hagyták és megsem kottyant neki.
lightning_to_3_5m.jpg
Mind a két kamera jól teljesített, mind a hátlapi és előlapi. Gyönyörű képeket készített a 12 megapixeles hátlapi kamera, viszont az előlapit annyira nem részesítettem előnyben, így azzal szinte nem is csináltam képeket.
iphone-7-2.jpg
Már a kezdetektől lenyűgözött az iPhone -ok képernyőjének színvilága. Remekül adja vissza a képeken, amit megörökítettünk legyen az egy gyönyörű táj vagy egy zárt térben készült csoportkép. Az új 3D touch funkciót ez alatt az egy nap alatt nem használtam csupán csak kétszer, de hosszútávon látom értelmét és egy remek dolognak tartom.
3d-touch.jpg
A Home gomb, ami már nem is gomb, a megszokott helyen helyezkedik el. Viszont, ezt már nem lehet lenyomni, a Taptic Engine rezgőmotor hiteti el velünk, hogy egy fizikai gombról van szó, de szerintem egyáltalán nem hiteles az érzés. Próbáltam az új MacBook hasonló megoldását a tapipadon, de számomra az hitelesebbnek bizonyult.
taptic_engine.jpg
Az akkumulátoráról viszont sokat nem tudok nyilatkozni, erre 1 nap nem elég. Reggel 90% -on kaptam meg, nyomkodtam, próbálgattam, nyúztam és játszottam vele és este 5% akkumulátor töltöttséggel adtam vissza a készüléket. Talán arra engedhetne következtetni, hogy valóban jobban bírja, mint az elődei.
17534-15154-iphone6s-battery-l.jpg
A teljesítménye, pedig egyszerűen megdöbbentett. Hihetetlen volt és magától értetődő, ahogyan működik zökkenő mentesen és laggolás nélkül. Az A10 Fusion chip 4 magos processzora, 2 hatékonyságra és 2 teljesítményre optimalizált egységre bomlik, ezzel is akkumulátor időt megtakarítva. Az iOS 10, pedig magától értetődően fút, sőt hasít a készüléken, bármilyen helyzetben. Ezzel bizonyítva, hogy rendkívűl jól optimalizálták a szoftvert.
iphone_7_proba.jpg
Összességében a készülék a minőséget hivatott képviselni, lehet vitatkozni arról, hogy túlárazott. De tudása, teljesítménye, kivitelezése, anyaghasználata és megmunkálása páratlan, valamint magáért beszél.

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr9212269446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása