MApple

Mindig friss hírek.

Zenehallgatás kötöttségek nélkül

2017. február 12. 19:13 - Medgyesi Kristóf

Manapság az eszközöket egyre kisebb és kisebb méretben, de sokkal jobb tulajdonságokkal felruházva gyártják, mint a régebbi, de nagyobb készülékeket. Ez a változás elérte a fej és fülhallgató piacot is. Már nincs szükség kábelekre/zsinórokra csupán bluetoothra vagy wifire és már mehet is a zenehallgatás.

Nyilván vannak emberek, akik csak a klasszikus vagy dzsesszzenét kedvelik igazán. Nekik elérhetők a légies és könnyed hangzású fejhallgatók, de ezek a műfajok általában a vezetékes, nyitott fejhallgatókkal szólnak a legjobban. Nem szabad elfeledkeznünk a hip-hop, pop és rock kedvelőkről sem, nekik a zárt rendszerű melegebb, ütősebb hangzás fog jobban tetszeni.

 

apple_ear.png

 

Ezen a ponton jön a képbe a vezeték nélküliség, mivel nem csak az Apple Airpods létezik. Teszteltem jó néhány vezeték nélküli fej és fülhallgatót. A JBL Synchros E50 és Everest 700 bluetooth fejhallgatókat, illetve az Apple Airpods és az Erasto Apollo 7 fülhallgatókat, amikről egy későbbi cikkben fogok beszámolni.

 

erasto_apollo_7.jpg

 

A JBL Synchros E50 és Everest 700

Mind a kettő fejhallgató hangzása utcai körülmények között is remek, köszönhetően a fület teljesen körülölelő fejhallgató párna kialakításnak, melynek anyaga bőr. Teljes hangerőn sem hallatszott zörej vagy sercegés, de huzamosabb ideig nem ajánlom, mert 1 perc maximumon hallgatás után is zúgott a fejem.

 

jbl_e50_s.jpg

 

A minőségi különbségek remekül látszódnak. 

 

jbl_everest_700.jpg

 

A két készülék közül az Everest 700-as fejhallgatót választanám, igaz ennek az ára is magasabb. Kábellel és Bluetooth 4.1 kapcsolattal is párosíthatjuk telefonunkhoz, a mellékelt kábel hossza 120cm, kimondottan jól tud jönni, ha esetleg elfelejtettük tölteni a fejhallgatót és lemerülne. A beépített akkumulátora 25 órás üzemidőt biztosít, ez a teszt során is bebizonyosodott, nem hazudott a gyártó. Tölteni micro USB kábellel tudtam. Vezérlése iOS rendszerű telefonnal csatlakoztatva 3 gombos, míg Android rendszerű eszközzel csupán csak 1 gombos, beépített mikrofonjának köszönhetően, pedig telefonálásra is tökéletesen alkalmas.

 

jbl-everest_700.jpg

 

A vezeték nélküli csatlakozás néha szakadozott, amikor a zsebemnél messzebb került a telefonom, viszont erre csak néha volt példa. Mert általában a telefonom, ennél messzebb nem került. Messzemenő következtetéseket nem mernék levonni, viszont annyit elárulhatok, hogy kellemesen csalódtam a vezeték nélküliségben. Eleinte csak a kábeles JBL Synchros E30 vezetékes fejhallhatót használtam, mert könnyen elfért a táskámban és remek hangzással bírt, amit a teszt példányról is ellehet mondani.

Viszont a fejhallgatókat sokan nem szeretik az utcán viselni. Nekik találták ki a fülhallgatókat. Ebből a kategóriából is teszteltem két példányt, de ezekről egy későbbi cikkben fogok írni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr412251966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fika Matyi · http://applefika.blog.hu/ 2017.02.16. 19:20:57

"Viszont a fejhallgatókat sokan nem szeretik az utcán viselni"

Szerintem meg nem. A fejhallgatóval az a baj, hogy nem tudod hova tenni.
Példa: Kimész a Szigetre. Odafelé zenét hallgatnál. Egy fülhallgatót simán zsebre vágsz, míg egy fejhallgatót óvni kell, mert nem fér a zsebedbe vagy összetörik.

ui: Nem merted kirakni az előző poszt kommentjeit? :D
süti beállítások módosítása