MApple

Mindig friss hírek.

Használjuk még okostelefonunkat?

2018. január 29. 04:01 - Medgyesi Kristóf

Az utóbbi években szinte semmi változást nem eszközöltek az okostelefonok piacán. A készülékek szebbek és gyorsabbak ugyan, de érdemi változást tekintve nem történt, akkora előre lépés, mint a nyomógombos készülékekről való átállás, érintő képernyős utódokra. 

p10plus-5-3.jpg

Vegyük alapul iPhone készülékünket. Az iPhone 2 óta, csupán csak a méret, a gyorsaság, minimálisan, pedig a készülék nyújtotta tudás változott.

980x.jpg

A méret 3.5 hüvelykről 5.8 hüvelykre nőtt, amely eredményezte a szebb és élvezhetőbb képernyőt. A gyorsaság tekintetében, pedig az "apró" zseb készülékünk vetekedik az otthoni vagy éppen irodai asztali vagy hordozható számítógépünk tudásával és gyorsaságával. A tudást nehezebb meghatározni, ugyanis az Apple rendszerint lekorlátozza készülékeinek funkcióit. 

emui_vs_ios.jpg

 

Az egyre széleskörűbb felhasználás eredménye képpen a készülékek kompaktsága eredményezte, hogy ennyire az életünk részévé válhattak ezek az elektronikai eszközök. A közlekedési eszközökön, irodában vagy akár kirándulások alkalmával egyaránt jó barátunk és hű társunk mobiltelefon készülékünk, több módszerrel ki backelhető az akkumulátor szint kritikus határ alá csökkenése. Személy szerint nem tudnám elképzelni egy munkanapomat sem okostelefonom nélkül. 

screenshot_20180129-032518.png

 

Mind ezt a cikk is bizonyítja, mivel mobiltelefon készülékemen írtam és szerkesztettem, az 5,2 colon gyorsan és kényelmesen tudok mozogni, a hely adta lehetőség és a gyors kezelhetőség eredményeképpen, órákig tudunk dolgozni telefonunkon, ha a helyzet úgy adja. Már pedig óhatatlanul, úgy adja. 

 

screenshot_20180129-032531.png

 

Itthon a Samsung Smart View alkalmazás segítségével szoktam a TV-n YouTube -ot, illetve híreket olvasni, az alkalmazás segítségével nincs szükségem billentyűzetre sem. 

unnamed.jpg

screenshot_20180129-033851.png

Összességében,  nem állíthatjuk, hogy csökkent volna a kereslet az okostelefonok iránt, inkább a felhasználók pártolnak át a kissé maradi, ámbár biztonságos iOS-t futtató készülékeikről, a több funkciót kínáló és sok más készülékkel kompatibilis Android vagy EMUI rendszerű készülékekhez. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr4913571945
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása