MApple

Mindig friss hírek.

Samsung A6 csupán egy teljesen átlagos készülék

2020. május 09. 20:22 - Medgyesi Kristóf

img_20200509_200544.jpg

 

Már több hete használom a készüléket, de ezidáig nem tudtam vele megbarátkozni. Más készülékeket ilyenkorra rég kiismertem, eligazodtam rajta, de ezzel valahogyan nem megy. Egyszerűen idegenek vagyunk egymásnak. 

 Az A6 - osról rögvest egy Audi jutna eszembe, de ez egy Samsung A6, melynek építési minősége a közelébe sem ér a Samsung S20 felsőkategóriás "testvéréhez". A maga súlycsoportjában természetesen elfogadottak a hézagok a kijelző és a keret között, ahova rengeteg por és szösz szorult. Megjelenésében szerintem egy Samsung S8 - ra hasonlít, főleg a kamera és ujjlenyomat olvasó különös házassága miatt. Fényképezés előtt rendszerint tisztítanom kellett az objektív üvegét. 

 

received_579437986026516.jpeg

 

A tisztogatást követően természetesen a 16 megapixeles kamera sokkal tisztábban látja a világot, melyet egy 5,6 colos kijelzőn keresztül "élvezhetünk". A kijelző színvilága más készülékekhez képest gyenge, fényereje napos időben elmarad a megszokottól, de egy nyirkos sötét pincében lehet megmutatná képességeit. 

A táblagép kijelzőjén már teljesen más a helyzet, az A6 - tal készített képeket nézve enyhült a gagyi érzet. Igazából olyan, mint egy félprofi fényképezőgépen az LCD kukucska nyíláson keresztül nézni a kész képeket. 

 

img_20200509_201059.jpg

 

A helyzet csak akkor kezdett el fokozódni, amikor az előlapi kamera arcfelismerő rendszere feloldotta a zárolt készüléket egy másik készülék kijelzőjén látható rólam készült képpel. Ekkor arra a megállapításra jutottam, hogy ennél az is biztonságosabb lenne, ha nem állítanék be semmit. Szerintem a konkurencia készülékein ez elfogadhatatlan lenne, így maradtam a fényképező lencse tapogatása mellett. 

 

samsung-galaxy-s8-plus-vs-iphone-7-plus7-1-980x420.jpg

 

A 8 - as verziószámú android rendszer szépen fut a készüléken. A gyári alapértelmezett ikonokat inkább cseréld le kevésbé játéktelefon ikonokra. Ettől függetlenül a menü teljesen magától értetődő, ezzel nincsen gond. Személyre szabhatósága feledteti a készülék fentebb felsorolt hiányosságait. 

A cikk zárásaként fogadjatok meg tőlem egy jó tanácsot, ha az ár - érték arány miatt ilyen készülék vásárlására vetemednétek okvetlen vegyél rá egy tokot, mert a készülék olyan, mint egy szappan vagy egy frissen kifogott aranyhal pikkelye, csak ettől három kívánságod az lenne, hogy ne ejtsd le. Baromira csúszik. 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr6215675402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása