MApple

Mindig friss hírek.

Mennyire fogott az idő vasfoga az iPhone 4-en?

2017. február 07. 20:38 - Medgyesi Kristóf

img_0419.JPG

Már számos Apple iPhone készülék születését megéltem, kezdve a 2007. január 9-én született iPhone 2G, majd 3G, 3GS, 4 és 4S. Az Apple ezen készülékeit a 3,5 hüvelyk méretű kijelzők tették hasonlóvá. 2012-ben viszont az Apple szakított a megszokott kijelző mérettel és az iPhone 5/5S készülékek változást hoztak az Apple felhasználók életébe, a 4 hüvelyk méretű kijelzőkkel. Ezek után senki sem gondolta volna, hogy mi fog történni 2014-ben, amikor is debütált az iPhone 6, majd rá egy évre az iPhone 6S, a maga 4,7 colos méretével. Ettől fogva az Apple végleg szakított Steve Jobs elképzeléseivel és 2016-ban bemutatták az iPhone 7-et, ránézésre semmi különbséggel az iPhone 6 és 6S-hez képest.

img_0418.JPG

Joggal merül fel a kérdés, hogy mennyire fogott az idő vasfoga a 2010-ben debütáló, 3,5 colos kijelzőjű és IOS 7-ig frissíthető készüléken. (Akinek nem lenne világos az iPhone 4-ről van szó.)

img_0420.JPG

Amikor a kezeim közé került ez a készülék, (körülbelül 4 évvel ezelőtt) eleinte nem gondoltam volna, hogy ennyire megszeretem az androidos telefonok után. Őszintén megvallom ,hogy óckodtam az IOS rugalmatlansága és kötöttségei miatt. Természetesen az android eszközöknek talán több hátránya van, mint előnye, de egy előnye a személyes kedvencem, hogy testreszabható rendszerrel rendelkeznek. Amit az IOS operációs rendszer nem vallhat a magáénak, ezen a 7 éves telefonon sem.

img_0427.JPG

A mindennapjaimban jelen van a 4. generációs iPhone, melyből kikopott a gyorsaság és a frissíthetőség, de ezek dacára sem "fagy le" a mai napig. Ugyanis az Apple 2016-ban egy az egyben "megölte" a készüléket és további frissítések már nem érkeznek rá. Ezt természetesen megéreztem az App Store megnyitása után, amikor egy számomra fontos alkalmazás letöltése közben a készülék jelezte, hogy IOS 8 jelzésű szoftver szükséges az applikáció futtatásához. Szóval szoftveresen, minden tekintetben elavult a 4. generáció.

img_0431.JPG

De és ez egy nagy DE, mert a külseje és megjelenése, a mai napig gyönyörű és talán ezen alapszik az iPhone-ok siker története és negyedéves rendkívűl jó eladási jelentései. Méretét tekintve, tökéletes a zsebemben szinte fel sem tűnik. Üveg borítása, miatt pedig masszív tokban hordom, hogy megvédjem a külsérelmi nyomoktól. Találtam egy Spigen márkájú strapabíró tokot hozzá, amitől még pont nem lesz zavaróan vaskos a készülék, egyébként a további generációkhoz is elérhető ez a márka.

img_0433.JPG

Számos dolog felróható, ennek a 3.generációval lemaradt telefonnak, de hátrányaival is képes tartani a versenyt néhány nála jóval fiatalabb androidos készülékkel, mind a mai napig. Bátran kijelenthetem, hogy még egy vagy két évig ezek a telefonok működni fognak az IOS 7 operációs rendszer alatt. Viszont, bekell vallanunk magunknak, hogy hiába a magas árfekvésükről híres Apple termékek, minden pénzt megérnek a kiemelkedő minőségük és megbízhatóságuk miatt.

 

A fentiekre visszatérve, mindenesetre én váltanék iPhone 6 vagy 6S készülékre, de a méretet tekintve aggályaim vannak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr2312236092
süti beállítások módosítása