MApple

Mindig friss hírek.

Frissítsetek iOS 10.3 -ra

2017. március 31. 07:53 - Medgyesi Kristóf

Érdemes -e 10.3 -ra frissíteni iPhone készülékünket? Nos, azt kell mondjam, hogy IGEN. Megéri, mivel a frissítés kiküszöbölhet néhány hibát vagy biztonsági rést foltozhat be. Nem beszélve az újabb funkciók megjelenéséről.
screen-shot-2017-03-27-at-1_29_18-pm-100715289-small_3x2.jpg
Számos új funkciót hozott a 10.3 -as frissítés. Vegyük őket szépen sorjában.

Find My AirPods funkció

A Find My iPhone alkalmazásban találhatjuk meg az újítást, amely segítségével megtalálhatjuk elveszett AirPods készülékünket. Szemfülesebbek elgondolkodhattak azon, hogy egy GPS nélküli eszközt, hogy láthatunk a térképen. Egészen egyszerűen, mivel a legutóbbi Bluetooth kapcsolódás helyzetét mutatja a térképen.
screen_shot_2017-03-27_at_22_27_47.png
Tegyük fel, hogy otthon vagy a táskában kiesett az egyik AirPod. Az alkalmazás segítségével hangokat játszhatunk le az elveszett fülesen, amíg a másikat lenémíthatjuk. Az elveszett készülék egyre hangosabban próbálja felfedni tartózkodási helyét. Szerintem ez a funkció sokak számára igen hasznos lesz a hétköznapokban.
airpods_search_jpg_pagespeed_ce_qjdnrbygsh.jpg

Apple File System (APFS)

A 10.3 -mal bemutatkozik az Apple új fájlrendszere, amivel helyet lehet spórolni telefonunkon. Az 1998 óta velünk élő HFSX -et váltja, ami már igen csak megérett a cserére. Az APFS -ben 64 bites azonosítóval látják el a fájlokat, a korábbi 32 bit helyett. Így egy meghajtón sokkal több fájlt tudunk megcímezni, bár kétlem, hogy bárki is kifogyott volna a lehetőségekből.
apfs-746x419.jpg
Az SSD és flash alapú háttértárak kiváló társa lesz az új APFS rendszer.
Továbbá frissült a CarPlay is, a Safariban megjelent a Reduced Motion beállítási lehetőség, a beállítások között egy új biztonsági részt is találunk.
safari-ios.jpg
Tehát érdemes frissíteni tehát az új iOS 10.3 -ra, aki még nem tette meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr10012389755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása