MApple

Mindig friss hírek.

iOS 12, Apple WWDC 2018

2018. június 05. 10:43 - Medgyesi Kristóf

d3997f44-c8d7-408a-a802-e7af04fbacc3.jpg

A tegnapi nap folyamán bemutatásra került az Apple WWDC -n az iOS 12, aminek korábbi verzióit 2007 óta futtatják az iPhone, iPad és iPod készülékei. A szoftver bevált, a tavalyi iOS 11 inkább a funkciók terén hozott változásokat, idén viszont inkább a stabilitásra és a gyorsaságra helyezték a hangsúlyt. 

 

ios-12-developer-beta.jpg

 Minden készülék támogatott lesz, amin elfutott az iOS 11, lentebb találjátok a listát

 

Gyorsaság

A régebbi eszközeink a frissítéssel jóval gyorsabbak lesznek, akár 40-50% -os teljesítmény növekedés is elérhető lesz, természetesen, ez a CPU megnövekedett teljesítményéhez vezet, ami remélhetőleg nem eredményezi a régebbi készülékek melegedését. 

ios-12-performance-throttling-640x169.png

 

Kiterjesztett valóság 

A tavaly bemutatott újdonságokra építve, idén új formátumot hoztak létre a Pixarral amit (USDZ néven), majd az Adobe Creative Cloud segítségével szerkesztgethetünk.

Ugyanezen témán belül megjelent az ARKit 2, amellyel többen oszthatunk meg a kiterjesztett valóságon belül, ami majd a multiplayer AR appoknak fog kedvezni. 

arkit-2-apple-100760074-large.jpg

A Lego beszervezésével, az általunk épített és az app által támogatott építmények, a készülék kamerájának segítségével egy virtuális játékká elevenedik, ami összeköti a valóságot és a mobil játékot. 

 

Fotó megosztás

A gyári Fotó applikáció ezentúl okosabb algoritmusok alapján fog keresni.

De ennél még van tovább is, mivel ha ismerősünkkel megosztunk egy mappát, az ő készülékén lévő képek közül magától összegyűjti azokat a fotókat ugyanarról az eseményről és egy közös mappába rendezi őket. 

 
photos-1405556_960_720.png

Automatizált Siri

Előre programozott mondatokat adhatunk meg, amelyek ezentúl aktiválnak funkciókat egyes alkalmazásokon belül. 

Nem beszélve arról, hogy a készülék a mindennapjainkban is segíteni fog, figyelmeztetéskekkel, ha esetleg színházban vagyunk halkítsuk le, esetleg valamelyik rokonunk barátunknak születésnapja van vagy be kell venni a vitaminunkat, stb.

siri-hud.png

 

A telefon ezentúl gátat szabhat a felhasználónak

A frissítéssel innentől kezdve a készüléken általunk beállított paraméterekkel, gátolhatjuk, hogy túl sokat facebook -ozzunk vagy böngésszünk. Nem mellesleg a szülők is egészséges keretek közé szoríthatják gyerekeik telefon felhasználását, aminek már igencsak itt volt az ideje. 

ios12-screen-time_06042018_big_jpg_large.jpg

 

32 személyes FaceTime

Igen 32 személyes konferenciákat rendezhetünk készülékeink segítségével, de integrálták a funkciót az iMessage -be, ezentúl bármikor átválthatunk chat -ről videó beszélgetésre. 

zdecwitxxjbqqqstcajs.jpg

 

 Az ígért iOS 12 készülék támogató lista:

screen-shot-2018-04-24-at-20_23_59.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr7014024416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása