MApple

Mindig friss hírek.

Biciklizz a városban appal!

2017. április 03. 20:45 - Medgyesi Kristóf

A napok óta tartó gyönyörű időben, sokan elővették biciklijüket. A városon belül egy igen kényelmes megoldás, nem beszélve a költséghatékonyságáról. Amellett, hogy pénzt takarít meg nekünk és a testünket is karban tartja. Sokan még mindig lustaságból nem veszik elő kerékpárjukat, pedig számos nyugati városba, mint  Amszterdamban is kerékpárral járnak és kelnek az utakon. Sajnos a magyar emberek többsége más mentalitással él. Bár szerencsére hazánkban is egyre több a kerékpárút és a kerékpározni vágyók.
5791.jpg
Számos applikáció segíthet minket a városi közlekedésben, lehet akár az autóban használt navigáció, mivel a jobbakban átállíthatjuk a közlekedési formát, illetve vannak kimondottan bringázáshoz tervezett applikációk.

Sygic GPS

Ez az app nálam az első helyen áll. Megbízható, gyors, pontos és még mobilinternet sem szükséges hozzá. A térkép színvilága kellemes, kidolgozottsága igényes és részletes. Ha a bicikli kormányára helyezem a telefont, akkor is jól látható, mikor és merre kanyarodjak, illetve hangutasítással segíti a navigálásunkat. A hasznos helyeket folyamatosan a tudtunkra adja és már megfelelő távolságra mutatja, hogy időben tudjunk dönteni, hogy útba tudjuk ejteni, a térképen megpillantott helyet.
sygic-routing.jpg

Bringamánia

A McDonald's által készített applikáció, Budapest és 26 környező település kerékpáros útvonalait gyűjti össze, ami szerintem a legjobb kimondottan kerékpáros alkalmazás és remekül használható biciklizés közben. Hasznos funkciója, hogy nem feltétlen kell a kijelzőt nézegetni, hogy mikor merre kell letérnünk az adott útszakaszról, mivel a program hangjelzésekkel irányít, navigál minket. A figyelmünket, pedig a nyüzsgő városi forgalomra összpontosíthatjuk.
screen696x696.jpgaaa.jpg

Runmeter

Eleinte futáshoz használtam, de később átállítottam biciklis funkcióra. Térképen jelzi a megtett távot, illetve fülhallgatón vagy a telefon hangszóróján keresztül tájékoztat bennünket, hogy hány kilóméternél tartunk éppen. Apple Watch kompatibilis a program és számos remek funkcióval bír. A háttérben futtatható. A legjobb, hogy ehhez sem szükséges mobilinternet, ami azért előny, mert nem "fogyasztja" el a havi adatforgalmadat.
17793320_1453810768011921_726654713_n.jpg17792357_1453810798011918_1895372853_n.jpg

Strava

Igazán különleges applikáció, mivel mások útvonalait tudjuk követni. Rendkívűl sokan használják a mindennapokban, ezáltal a program mondhatni él. Az app jelzi, ha valaki a közösségből, ugyanazon az útvonalon halad. Az alkalmazás párosítható a legtöbb ANT+ és Bluetooth LE technológiát használó szenzorral is. A Strava ingyenesen tölthető le az App Store -ból.
strava_run_best_apps_iphone_screens_0-700x388sd.jpg

iBiker

Az alkalmazás főbb előnyeiként kiemelném, hogy rengeteg kiegészítőt támogat, mint például a Jawbone UP, a FitBit, a Polar, az Adidas vagy akár a BLE Foot Pod termékekkel. Az App Store -ból ingyenesen letölthető, ami az app nyújtotta lehetőségeket tekintve szokatlan.
ibiker_iphone_best_apps_screens-700x388.jpg

VeloPal

A program lényegében az aktivitásodat méri, a tekerés intenzitását, idejét és az elégetett kalóriát grafikonokba rendezve. A program a háttérben futtatható, mellette nem gond a zene hallgatás, sem futás, sem biciklizés közben. A leghasznosabb része a programnak nem más, mint a naptár nézet, ahol vissza tudjuk nézni teljesítményünket.
velopal_iphone_best_apps_screens.jpg
Bármelyiket is választod, nem fog cserben hagyni, de egy dolog nagyon fontos az applikációk nem fognak helyetted tekerni. Neked kell elhatározni, hogy a kényelmes autó helyett MOZOGJ ÉS ÉLJ.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr5612394793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása