MApple

Mindig friss hírek.

iPhone 8, ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel oldhatjuk fel

2017. augusztus 31. 10:11 - Medgyesi Kristóf

A home gomb lekerülhet az új iPhone előlapjáról és a hátlapra kerülhet, mivel a káva mentes kijelzővel nem férne meg a home gomb. Az Apple és számos konkurenciája az LG, a Samsung és még sok más gyártó próbálkozik ezzel az új technologiával, miszerint az ujjlenyomat olvasót a képernyő alatt tudják elhelyezni. Addig is marad az írisz szkenner, ami egyes neten terjedő pletykák szerint átverhető, viszonylag egyszerű módszerekkel.

iphone_8_rendering.png

 Az ujjlenyomat olvasónak reméljük helyet hagynak a hátlapi részen, mivel személy szerint este sötétben az éjjeli szekrényről felemelve a készüléket egyszerűbb feloldást eredményezne, mint az írisz azonosítás vagy a pin kód bepötyögése. Napjainkra számos gyártó készülékén a hátlapon kapott helyet az ujjlenyomat olvasó szenzor, a Huawei készülékein tökéletesen eltalálták a helyét, szinte értelemszerűen oda nyúl a felhasználó, ellenben a Samsung S8 esetében, ahol először az objektívet tapicskoljuk össze aztán bukkanunk rá a szkennerre, ami mellesleg sokkal kisebb, mint a lencse.

s8_back.jpg

 

Viszont marad még egy lehetőség egy virtuális home gomb, ez segítséget nyújthat a navigálásban, esetleg funkció gombként is szolgálhat. 

asa.jpg

 

Nem könnyű megjósolni az egyik legnagyobb tech cégének újításait, de azt tudjuk, hogy amibe belekezdenek annak 80%-a igényes külsővel bír és magától értetődően működik. Kíváncsian várom a szeptemberi bemutató napját, ahol az Apple ünnepéjes kereteken belül bemutatja a várva várt készüléket. Az új készülékkel kitörhet vagy csupán csak felzárkózhat a konkurenciához. 

screenshot-2017-06-14-at-01_12_46.png

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr1412792254
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása