MApple

Mindig friss hírek.

Kicsi az SE, de erős

2017. március 04. 10:04 - Medgyesi Kristóf

Sok ember nem szereti a nagy kijelzős készülékeket, mint például az iPhone 6 vagy 6s. Nem beszélve a plusz változatairól. Ezen kár lenne vitatkozni, mert nem vagyunk egyformák, minden embernek más és más az igénye és elvárása. A technika rohamos fejlődésével, a határ a csillagos ég, minden csak idő kérdése. Az SE készüléknek, minden 5 és 5S formavilág rajongó örülhet, mert mindennel felvértezték, amit a nagy testvérei tudnak.
original.jpg
Amikor az Apple neki állt nagy telefonokat gyártani, egy darabig teljesen megfeledkezett azokról, akik szeretik az iPhone 5, illetve 5S telefon méretet és kialakítást. A lapos és kissé megnyújtott forma, tömbszerűséget alkot, ami teljesen a tenyérbe illő formával bír. Súlya mindössze 113 gramm, ez körülbelül egy Snickers csokoládé súlyával egyezik meg. A telefon megjelenésével bevezették a rózsaarany színt, de a többi arany, ezüst és asztroszürke színeket is választhatjuk.
apple-iphonese_wdp.jpg
A kijelző mérete az 5 és 5S négy colos kijelzőjét örökölte. Amely 1336 × 640 képpont felbontással rendelkezik. A jól megszokott ujjlenyomat taszító réteget is megkapta, amely az én esetemben annyit jelentett, hogy az ujjlenyomatok látszanak, csupán könnyebb letörölni őket.
iphone-5s-5-home-button.png
Az iPhone 6S -ből jól ismert A9 -es chip került a készülékbe, 64 bites architektúrával. Ha ez még nem lenne elég, még belekerült a nagy testvér M9 mozgáskövető koprocesszor.
_mg_0075.jpg
A kihagyhatatlan iSight kamera 12 megapixeles, True Tone vakuval, hibrid infravörösszűrővel és automatikus képstabilizálással. Mind ezek védelmére szolgál a zafírkristály objektívvédő. A videofelvételek tekintetében is változás történt a készülék képes 4K felvételeket készíteni, amelynek felbontása 3840 × 2160 képpont.
img_4061.jpg
Az ujjlenyomat érzékelő is maradt a megszokott helyen, de érzésre sem gyorsabb, mivel itt nem következett be változás. Mivel nem kapta meg a 6S ujjlenyomat olvasóját, amitől számottevően gyorsabbá válna a telefon feloldása.
iphone-5s-home-button-touch-id.jpg
Az SE iOS 9 verzióval jelent meg, de jó pár frissítést megfog élni, hála a benne rejlő technikának. De felhasználás terén, nem biztos, hogy annyival nagyobb előrelépést fogsz észlelni az 5S -hez képest. MÉG! Csupán csak bizonyos tekintetekben nem érezhető a sebesség növekedés.
dsc_3443sm.jpg
Számos praktikus tok létezik az iPhone készülékekhez. De aki SE készüléket vesz, annak az 5 és 5S -hez használt tokok is passzolni fognak. Mivel külalakjában nem változott a telefon.
mujjo-iphone-5s-leather-wallet-case-tan-outside-930x620.jpg
Én egy bankkártya tartós tokot választanék, a Mujjo -tól, ami kellemes tapintású bőrből készült és elfér benne egy kártya kényelmesen, kettő pedig picit feszengve. Az utazásokhoz is elég egy bankkártya és egy telefon.
mujjo-iphone-5s-leather-wallet-case-tan-777x437.jpg

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr1412305835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bicepsz Elek 2017.08.31. 09:04:16

Ha vizallo lenne nagy dobas lenne, de igy....

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2017.08.31. 19:55:50

@Bicepsz Elek: így is az, egy éve használom, legjobb telefon ever. Vízállóság teljesen felesleges.
süti beállítások módosítása