MApple

Mindig friss hírek.

1000 mbps szávszélességet akarsz? D-Link AC5300 MU-MIMO

2017. szeptember 06. 09:44 - Medgyesi Kristóf

Régebben sokszor fordult elő, hogy szaggatottan vagy egyáltalán nem sugárzott jelet a wifi router -ünk. Egyetlen megoldást láttam, le kell cserélnem a készüléket. Sajnos örököse sem produkált stabilabb net sugárzást. Ekkor döntöttem a ZTE F668 készülék mellett, ami beváltotta reményeimet, stabilan szórja a jelet, mind az emeleten, földszinten, sőt még a teraszon ülve is élvezhetem akár a 4K -s videokat Youtube -on. A sávszélesség mértéke a készülék közelében  900-1000 mbps, a teraszon csak 400-500 mbps. 

d-link_wifi_router.jpg

Lehetőségem nyílt kipróbálni a D-Link AC5300 MU-MIMO készülékét, ami már külsőre is robosztus, a star trek sorozatot idézte fel bennem vagy a star wars részek csillagrombolóit. A jeleket 8 külső antenna biztosítja, valamint három sávon képes kommunikálni eszközeinkkel. A 2.4 GHz- et asztali eszközöknek szánja, a 2x 5 GHz -et, pedig mobil készülékek, táblagépek és smart TV -k sugárzásának. 

dir_895l_smartconnect.jpg

Technikai adatai elhanyagolhatók, mivel élesben észrevehető, hogy ezt az eszközt nem otthoni böngészésre tervezték. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, hogy valaki minden egyes nap hatezer köbcentis izomautóval járna dolgozni, kizárólag a városban 50km/h sebességgel. Egyszerűen otthoni felhasználásnál kihasználatlan lenne a router, tisztelet a kivételnek. De, ha valakinek megér 110.000Ft -ot, hogy a lakás minden helységében stabilan 800 mbps -os sávszélessége legyen, illetve szeretne internetet biztosítani a környéken lakóknak is stabil garantált 700 mbps -os teljesítménnyel, akkor annak tudom ajánlani. Egy valamit kijelenthetek, biztosan nem erre tervezték az eszközt. 

dlink-895-intro1.jpg

 dlink-dir890-ports.jpg

Tudásához és technikai adataihoz mérten a készülék ára mondhatni nem drága, persze az otthonra szánt router -ek árához képest ez a fellegekben van, de körülbelül ennyi a különbség tudásukat tekintve is, ég és föld.  

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr7912806832
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása