MApple

Mindig friss hírek.

iPhone & IP kamera

2017. március 19. 08:52 - Medgyesi Kristóf

A közeljövőben alapértelmezetté válnak háztartásunkban az okos otthon eszközei. Gondolok itt az IP kamerákra, ablak és ajtózárakra, termosztátokra, csapokra, lámpákra, kapucsengőkre és riasztókra. Mindezek együttese teheti kényelmessé a hétköznapjainkat vagy akár keseríthetik meg azokat, ne feledjük, a megfelelő biztonságú hálózat hiányában ezek az eszközök kiváló célpontok lehetnek a betörők számára.
img_0479.JPG
Igény van a biztonság növelésére, amivel bármikor és bárhonnan haza tudunk tekinteni és ellenőrizhetjük lakásunk belső és külső terét egyaránt. Ami számos előnnyel rendelkezik, mivel az okos kapucsengővel akár betudunk engedni barátokat vagy családtagokat, ha éppen otthon hagyták kulcsukat. Akár a föld másik oldaláról is. Én egy IP kamerát szereztem be. Egy telefontöltő szükséges csak az üzemeltetéséhez. Ezért diszkréten csak egy kábel "lóg" ki a készülékből. WiFi segítségével kapcsolódhatunk a készülékhez. Lásd az ábrán. iOS használók az AppStore -ból, Androidot használók a PlayStore -ból tudják letölteni az E- View 7 alkalmazást, amellyel kezelhetjük, listába  rendezhetjük kameráinkat, az átlátható használat érdekében.
image111.png
A párosítás rendkívűl gördülékeny és gyors. Az alkalmazással kiválasztjuk WiFi készülékünket, megadjuk kódunkat, majd a QR kód segítségével párosítottuk is a kamerát. Körülbelül 10 másodperc az egész művelet. A kamera és a WiFi eszköz közti kapcsolat igen stabil, nem szakadt meg egyszer sem. Áramtalanítás vagy áramszünet esetén jelzést küld telefonunkra, valamint a kamera az áramtalanítás után is visszakapcsolódik a WiFi eszközünkre automatikusan. Amit nagyon kényelmesnek és biztonságosnak tartottam.
img_0480.JPG
nevtelen555.jpg
Az alkalmazás egyértelmű és nagyon egyszerűen használható. Nem kellett utána néznem, hogy mi mire való. Egyáltalán nincsen túlbonyolítva, ami akkor lehet hasznos, amikor nem otthonról, hanem mondjuk egy másik városból vagy munkahelyünkről irányítjuk a kamerát 270° -ban. Az automatikus pásztázás beállításával balról jobbra, valamint fel és le irányban vagy akár egyszerre vízszintes és függőleges irányba körbe járja környezetét. A kamera által küldött kép nem késik, valóban élő kép. Bármikor haza szólhatunk a hangszórójának köszönhetően. Én például a lakásban tartózkodó kutyának beszéltem, Budapest utcáiról.
img_0476.JPG
infra_lampas_ip.jpg
Pillanatkép vagy videofelvétel készítésére is alkalmas az eszköz, amit a felhőbe ment, de képes a belehelyezett memóriakártyára is menteni a fájlokat. A kamera képe 1080p HD felbontású, nagyítás alkalmával sem lesz pixeles. Sem nappal, sem az éjjellátó (Night Vision) képesség alkalmazása során.
img_0477.JPG
img_0481.JPGimg_0482.JPG
 
A kamera kialakítása letisztult, fekete és fehér színben is választhatjuk.
img_0474.JPG
Az okoseszközök elterjedésével biztonságban tudhatjuk otthonunkat. Távfelügyelettel nyomon követhetjük otthonunkban és környékén történt eseményeket. Az élő képet bárhol és bármikor megtekinthetjük.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr4312350087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása