MApple

Mindig friss hírek.

iPhone X telefon a jövőből

2017. szeptember 15. 06:55 - Medgyesi Kristóf

screenshot-2017-06-14-at-01_12_46.png

A szeptemberi Keynote -ot végig figyelemmel kísértem, amiről itt írtam nektek. Szeptember 12.-én izgatottan vártam az Apple Event kezdetét, benyomtam a gépemet, felkerestem az esemény stream oldalát és vártam. Számos termék bemutatása után végre elérkezett az iPhone 8 és 8 Plus készülékek ismertetése. Szomorúan tapasztaltam, hogy a termék amit bemutattak, az üvegborítást és az új A11 -es chip kivételével, szinte megegyezik az elődjével. Lényegében egy iPhone 7 -es képét lentebb be is illeszteM, mivel e tekintetben változás nem történt. 

iphone-7-front.jpg

Fájó szívvel, el kell ismernünk, hogy az iPhone 6 óta nincsen érdemi külső változás. 

iphone-x-home-screen-ckvk.jpg

Eddig a pontig, ugyan is végre SZEMMEL LÁTHATÓ változás történt az Apple forma világában. A kijelzőnek egyáltalán nincs kerete leszámítva a felső részen elhelyezett szenzor szigetet, ami a Face ID kapcsán kénytelenek voltak a mérnökök kialakítani. Függetlenül ettől a készülék gyönyörű lett. Viszont nem történt hatalmas újítás, a Xiaomi készüléke már eddig kilépett kereteiből. Viszont az Apple kijelzője és színvilágának nincsen párja. 

Az 5,8" -os Super Retina kijelzővel szerelt készülék, sarkain lekerekített. 

xiaomi-mi-mix-review-aa-11-of-27-840x560_1.jpg

A készüléket az iPhone 4 és 4S -hez hasonlóan üvegbortást kapott, de az Apple szerint ez törhetetlen vagy legalább is kevésbé törik. Ezzel segítették elő a vezeték nélküli töltést, viszont a gyors töltés funkciót a doboz nem tartalmazza, ellenben Androidos konkurenciáival szemben akik mellékelnek a készülékükhöz. A készülék továbbá ellenáll a víznek és a pórnak. 

iphone_charging_2.pngwater-resistant-iphone-x-iphonefeatures0917.jpg

A kijelző kapcsán említést tennék a Home gomb elhagyásáról, ami a menüben való navigációra is szolgált, mostantól ujj mozdulatokkal tudjuk navigálni készülékünket, ehhez azért hozzá kell szokni. 

face-id-on-the-iphone-x-did-not-actually-fail-to-recognise-craig-federighi-during-apples-presentation.png

A Touch ID elhagyása az Apple szerint a készülékünk biztonságosabbá tételét eredményezi, ugyanis a Face ID a cég szerint túl mutat minden biztonsági megoldáson. Igaz az Apple Event -en nem sikerült elsőre feloldani a készüléket, de mint később kiderült a telefon újra indítását követően egyből, mint a Touch ID esetén sem működik először a jelkódot kell megadnunk. 

face_20id_20apple_20event.png

Az előlapi kamera képes lesz arcunk mimikáit emujikra vetíteni, valamint portré módban fantasztikus képeket alkotni. Összességében ezt eddig csak utólag letöltött programokkal voltunk képesek elérni nem éppen a legmegfelelőbb eredményt elérve, ez idáig. Bár azért hozzá kell tennem, hogy az új Huawei P10 készülékem már, eddig is tudta ezt a funkciót. 

iphone-ten-kamera.jpg

 

Viszont a hátlapi kamera elrendezése változott, az eddigi vízszintesből függőleges helyzetű lett. A 12 megapixeles kamera új színszűrőt kapott és nagyobb színmélységű képpontokkal bír. Optikai képstabilizálást kapott. Az új rendszer képes 10 szeres optikai zoomra képek készítésénél, illetve 6 szoros zoomra video felvevésénél. 

 

apple-iphone-2017-20170912-11289.jpg

Mind ezt az új A11 -es chipnek is köszönhetjük, amely egyetlen másodperc alatt 600 milliárd művelet is el tud végezni. A 6 magos processzor, 4 magja 70 százalékkal, a nagy számításigényű műveleteket kiszolgáló 2 magja 25 százalékkal gyorsabb, az A10 -es chiphez képest. Ami azért hozzá kell tennünk hatalmas teljesítmény, az amúgy szinte stagnáló piacon. Elérkezett az Apple is az AR játékok szintjére, mivel a bemutatón élőben próbálták ki egy asztalra vetített 3D játékot. 

nevtelenaa.png

A készülék nem lett úttörő, bár egyes csatákat megnyerhet, mint például a processzor és teljesítmény terén, mivel az Apple eddig is nyertes volt ezen a téren, de lehet a jövőbe tekintve ez vajmi kevés lesz, a feltörekvő konkurenciával szemben. Viszont a készülék szép, végre elhagyták az unalmas dizájnt.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mapple.blog.hu/api/trackback/id/tr6812829718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása